Ik zal voor gelijkheid voor mensen met een handicap blijven vechten.

Afgelopen vrijdag ging het op school bij maatschappijleer over de nieuwe plannen van de regering om de lonen voor mensen met een handicap aan te passen. We hebben Pauw gekeken waar ze vertelde over de nieuwe plannen en ze vertelde over de stichting wij staan op. Ik werd zo boos toen ik dat zag en dacht hier moet ik een blog over schrijven.

De nieuwe plannen zijn: werkgevers mogen mensen met een handicap onder het minimumloon betalen, om het voor de werkgever aantrekkelijker te maken. De andere helft krijg je van de overheid. Maar er zitten een heleboel haken en ogen aan, je krijgt bijvoorbeeld geen pensioen of uitkering als je een partner hebt.

Wat ik het ergste hieraan vind is dat je met een handicap niet hetzelfde verdient als iemand zonder handicap. Het argument: “dan is het aantrekkelijker voor de werkgever” vind ik onzin! Alsof wij hiervoor hebben gekozen. Het is hartstikke oneerlijk dat mensen die 10x zo hard hebben moeten werken voor hun diploma zo ongelijk worden behandeld!!

De stichting: Wij Staan Op is een stichting die opkomt voor mensen met handicap, deze stichting is een handtekeningen actie begonnen. Ik wil aan jullie vragen om die te tekenen en dit te delen met jullie familie, vrienden en kennissen. Want dit kan en mag niet.

wijstaanop

Alvast bedankt!!!

5 gedachten over “Ik zal voor gelijkheid voor mensen met een handicap blijven vechten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s