Wie is de mol 2019

ALARM deze blog is alleen geschikt voor molloten. Want ja ik ben een echte molloot.

10 weken geleden begon het genieten en de zoektocht naar de mol. Ik had zelf ook een soort van mol boekje bijgehouden. Ik heb elke week in mijn Mascha planner opgeschreven wie mijn mol is.

Aflevering 1. Nikkie – De eerste aflevering is altijd heel erg gokken wie de mol is. Ik weet niet meer hoe de opdrachten heten dus ik verzin mijn eigen namen dus de eerste opdracht noem ik de bruggen opdracht (als je niet hebt gekeken is het lastig om deze blog te volgen). Ik vond het vooral heel grappig hoe ze met z’n allen aan Rick Paul gingen trekken. Opdracht 2. Het dansen vond ik heel erg grappig. Tijdens deze opdracht was het lastig om de mol in actie te zien. Het wat dus voor mij een gok om op Nikkie te gaan zitten.

Aflevering 2. Robèrt – Opdracht 4. Die noem ik maar even lieverd en schat, want wat waren Nikkie en Rick Paul een top duo. De groep was zoals altijd weer één grote chaos waarin Robèrt de kroon spande. Opdracht 5. De laser opdracht. Wie ik daar verdacht vond was Sarah. Ze pakte alleen haar bordje. Ik heb Robèrt opgeschreven omdat hij veel chaos veroorzaakte. Bij de laser opdracht zag je B M bakker mol? het zou toch te leuk zijn als hij de mol is.

Aflevering 3. Rick Paul – Opdracht 7. De waslijn net als elk jaar denk ik “nee ik ga niet in een tunnelvisie raken”. Ik volg op YouTube 2 molloten en die zaten allebei in de Rick Paul tunnel… ik dacht daar doe ik niet aan mee. Dat dacht ik toen, kom ik later op terug. Bij de opdracht de waslijn vond ik 2 personen verdacht; Jamie ging aanwijzingen geven terwijl hij minder lijnen had gezegd die goed waren. Rick Paul vond ik ook erg verdacht, tijdens die opdracht hing hij heel vaak dingen niet op de goede plek. Bij de andere opdrachten kon ik geen aanwijzingen zien.

Aflevering 4. Jamie – Opdracht 10. Varen. Hoe langer je in de boot bleef zitten hoe meer geld je kon verdienen. Wie kon ze bevrijden Jamie! Dit deed Jamie heel snel. Dit was het begin van mijn tunnelvisie help!!! Jamie zat samen in het bootje met Sinan #watgaatsinandoen nou lekker bootje varen. Opdracht 11. De opdracht met de balkon’s liet een typische ‘wie is de mol chaos’ zien. Ik geniet daarvan. Tijdens opdracht 12. was mijn mol jarig, wat moet dat leuk geweest zijn. Jarig of niet Jamie deed nog steeds erg verdacht.

Aflevering 5. Jamie – Opdracht 14. De auto’s. Jamie zei “we worden rijk jongens” terwijl ze veel meer geld hadden kunnen verdienen. Wat ik ook verdacht vond is dat Sarah heel veel dingen verkeerd zei. Maar ja… ik zat in de Jamie tunnel. Opdracht 15. Waterval Jamie wist zeker in welke koker de staaf van Niels zat maar niet het geval was. #watgaatsinandoen nou die ging niet en Robèrt ging er met een knaller uit.

Aflevering 6. Jamie – Opdracht 16. In de stenen fabriek. Niels en Jamie (daar heb je hem weer) waren wel heel lang bezig met die puzzel en dan ook nog het foute antwoord geven… #watgaatsinandoen het is een wonder, hij ging wat doen maar dan wel op zijn eigen tempo. Bij de rode draad zei Jamie we zetten extra geld in terwijl ze weinig tijd hadden. Er ging deze aflevering niemand uit maar of ik daar achteraf zo blij mee was…

Aflevering 7. Jamie/Sarah – Opdracht 19. Kokosnoot gooien. De enige die ik verdacht was Sarah, want ze vond het gooien met de kokosnoten heel lastig en had daarvoor als excuus dat ze nog nooit op ‘kokosnoot gooien’ had gezeten. Een vraagje: wie wel? Toen kwam de helse opdracht 20. Russische ‘wie is de mol’ roulette. Merel pakte de envelop met gevolg dat er 2 personen naar huis moesten. Als eerste vloog mijn mol er uit!! Daarna mijn nummer 2 mol Rick Paul. Ik dacht wel vrij snel dan is Sarah het. Ik moest hier de hele week van bijkomen, ik snapte er geen f*ck van.

Aflevering 8. Sarah – Opdracht 22. De vuurkorven. Ook mijn molloten die ik volg op YouTube gingen weer vol in de tunnelvisie op Sarah, daardoor werd ik erin mee gesleept. Ook bij deze opdracht vond ik Sarah erg verdacht want eerder zei ze dyslexie te hebben en ook niet goed te kunnen rekenen… wat kan ze wel? En o my god #watgaatsinandoen hij ging rennen!!! Opdracht 23. De drone. Die opdracht ontkrachte voor mij dat Merel de mol is, hoe gefrustreerd ze was. #watgaatsinandoen Sinan ging naar huis, ik had hem totaal niet verdacht.

Aflevering 9. Sarah – Opdracht 25. De boomstammen. Ook dit bevestigde voor mij dat Sarah de mol was. Ze pakte een boomstam en legde hem terug. Opdracht 26. De platen. Kom op zo moeilijk is dat toch niet.

De finale – Wat heb ik genoten van dit prachtige seizoen van Wie is de Mol, ik vond Rick ook een hele goede presentator. Ik vind Moltalk ook zo leuk en dan vooral Cris die elke week zegt “mijn mol is eruit”. Of een hint die nergens op slaat bijvoorbeeld: er twittert iemand dat hij iets heeft gezien met een sterrenbeeld, waarop Cris zegt “ik heb het even uitgezocht, er is niemand met dat sterrenbeeld”. Ik houd daarvan. Maar goede hints bijvoorbeeld de lieder hint die uiteindelijk de foto van het hoofd van Sarah was en fallow the mony waar Merel het hoogste uit kwam en Sarah en het laatste (heb je het door… ik zit in de Sarah tunnel).

Het was de finale en ik was ervan overtuigd: Sarah de mol, Merel de winnaar en Niels de verliezer. Toen Merel zei “ik ben de mol” was Jamie helemaal in sjok… nou ik ook!!! Wij moesten er allebei even van bij komen. Ik wil even zeggen dat ik het de 3 voorafgaande jaren wel goed had. Mocht iemand dit lezen van wie is de mol, ik wil heel erg graag meedoen. Of ik dan mee zal doen als kandidaat of als mol…

Ik druk nu op het knopje publiceren ik stuur het de wereld in en mijn hoofd uit.

8 gedachten over “Wie is de mol 2019

 1. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik helemaal niks met “Wie is de mol?” heb, kijk er ook nooit naar. Maar ik vind het heel leuk dat jij er zo’n fan van bent en ik hoop dat jouw blog door iemand gelezen wordt die in het echte mollencircuit zit en denkt…….. zou toch wel heel leuk zijn voor Isabelle om een keer bij een opname aanwezig te zijn! En dat het dan ook echt gaat gebeuren……

  Like

 2. Haha, geweldig dat jij dat zo hebt opgeshreven! Ik dacht de eerste 2 afleveringen dat het Nikky was. En de 3e week dacht ik wat doet Merel eigenlijk domme dingen,dús was ik op Merel. Iedereen om mij heen geloofde dat niet. Jammer, ik zat dus goed hihihihi

  Outlook voor Android downloaden

  ________________________________

  Like

 3. Hoi daar, ik volg de Mol nooit maar volgens mij moet ik toch echt gaan kijken de volgende keer. Heb je prachtige verhaal gelezen en denk nu dat ik duidelijk iets gemist heb. Dus ik ga ervoor zitten volgend jaar☺
  Lieve groet van mij😙

  Like

 4. Ik vond het ook echt een geweldig seizoen! Ik ben wel twintig keer geswitcht haha, maar uiteindelijk dacht ik ook Sarah. Deze keer ook voor het eerst heel actief MolTalk gevolgd en dat is zó geniaal 😀

  Like

 5. Gelezen hoor;)
  Ik ben geen malloot (hoewel:)) , eh molloot, nog nooit 1 aflevering gezien;(. Maar ik neig ernaar om volgend jaar het maar eens te gaan volgen!
  Volg jij de Big Escape op tv? Daar ga ik wel voor zitten en is ook erg leuk!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s