Ik ben dankbaar

De meesten mensen hebben de neiging te kijken naar het negatieve van ziek zijn. Maar ik probeer zo vaak mogelijk (als kan) te kijken naar de positieve punten van het ziek zijn en die zijn er ook. 

Ik heb bijvoorbeeld nooit dat ik denk “deze stoel zit helemaal niet lekker, ik krijg er pijn van aan mijn rug”. Ik zit altijd in een perfect opmaat gemaakte stoel. Ik kan ook altijd zitten, ik hoef nooit (lang) te staan.

Op sommige momenten vind ik het helemaal niet erg dat ik ziek ben, als ik naar een pretpark ga bijvoorbeeld. Ik hoef niet in de rij de te staan voor een attractie en mijn begeleider ook niet. Dus mocht je binnenkort naar een pretpark willen, neem mij mee en je hoeft niet lang in de rij te staan. Als ik lief naar de medewerker lach en vraag ik of ik mag blijven zitten, dan mag dat vaak ook! Ik vind het in de Efteling het beste regelt (van alle pretparken waar ik tot nu toe ben geweest).

Doordat ik ziek ben heb ik heel veel leuke dingen gedaan. Ik ben bijvoorbeeld naar America geweest en heb daar onder andere met dolfijnen gezwommen. Op mijn 13e verjaardag heeft mijn moeder een map gemaakt met daarin alle leuke dingen die ik heb gedaan. Ik had al deze ontzettend leuke dingen nooit kunnen doen als ik niet ziek was. Ik ben ongelofelijk dankbaar voor alle leuke dingen die ik heb mogen doen!!!

Maar ik ben het meest dankbaar voor alle mooie, lieve, leuke en aardige mensen die ik heb ontmoet. Bijvoorbeeld mijn vriendinnen, sinds kort heb ik er een nieuwe vriendin bij, Nynke. Nynke helpt mij vooral op school met onder andere aantekeningen maken en dat gaat als een trein. Op woensdag komt Nynke bij mij thuis. Ik ben heel blij dat ik jullie heb ontmoet (het gaat niet passen om iedereen op te noemen, maar je weet wie ik bedoel). Met al die mooie mensen om me heen voel ik me pas echt rijk!!!

4 gedachten over “Ik ben dankbaar

 1. Lieve Isabelle,
  Zo blij zo dat ik jou heb leren kennen, waardoor ik nu je blog steeds krijg.
  Ook de afgelopen zomer heb ik zo van jou genoten, niet in het minst toen je als bommetje het zwembad in werd gegooid! Dan die lezing met Erik Scherder, wat een belevenis moet dat geweest zijn.
  Je bent een voorbeeld van iemand die alles uit het leven haalt en dat ook nog met een groot gevoel voor humor!
  Kun jij er niet voor zorgen dat jouw instelling heel besmettelijk gaat worden?
  Dan zou de wereld er vast heel anders uit gaan zien.

  Dikke knuffel, niet alleen voor jou maar ook voor Judith, Stef en Max.
  Dag, dag, tot deze zomer, ik zie er nu al naar uit!
  Monique

  Like

 2. Lieve Isabelle, wat heb jij dit mooi geschreven! En ik ben heel erg blij en dankbaar dat ik jou ken, dat jij mijn nichtje bent! Jouw glas is altijd half vol ipv half leeg! Dat is zo knap van je! Je inspireert zoveel mensen, mij in ieder geval lieverd!

  Like

 3. Beste Isabelle,
  Ik heb jouw artikel gelezen in “ Vriendennieuws” van Sophia wat een indrukwekkend artikel.
  Ik heb heel veel respect op de wijze waarop jij, ondanks je beperkingen, in het leven staat.
  Heel goed van je dat je er een blog bijhoud met jou ervaringen. Het zal voor veel mensen een grote steun in de rug zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s