Ik voel mij een luiaard en de wereld raast als een bezetene om mij heen!

Buiten het feit dat een luiaard mijn favoriete dier is, voelt het niet fijn om een luiaard te zijn.

In mijn hoofd wil ik zo veel, maar mijn lijf werkt mij hierin constant tegen. Het ene moment kan ik wel aan school werken, iets doen in mijn planner, rolstoel rijden, mijzelf opmaken, ga zo maar door… Dan zeggen mensen vaak ”ga dan even wat anders doen” maar ga dat maar eens doen, wat kun je doen als je geen aansturing in je armen en handen hebt? Dat is fucking lastig!!! Life is a bitch (ik heb er geen ander woord voor).

Het is een mentale strijd die ik constant met mijzelf aan moet gaan. Ik merk dat mijn lijf achteruit gaat. Maar in mijn hoofd blijf ik hetzelfde daar verander ik gelukkig niet. Als ik rust neem is mijn lijf blij maar ik niet… De dingen die ik wil/moet doen blijven aan mijn kop zeuren. Als ik ga doen wat ik wil doen (in luiaard tempo) wordt ik gestraft door middel van pijn. Pijn in mijn rug van inspanning. De ene kant wil naar links en de andere kan wil naar rechts, ik heb vaak het gevoel dat ik in een spagaat zit.

Een tijdje geleden heb ik ontdekt dat ik het nooit voor iedereen goed kan doen. Dus ik doe wat goed voelt.

11 gedachten over “Ik voel mij een luiaard en de wereld raast als een bezetene om mij heen!

 1. Je doet het fantastisch lieverd, hoe jij je door het leven geen slaat, daar kunnen een hoop gezonde mensen een voorbeeld aan nemen. Ik vind je lief zo als je bent, je bent mijn kanjer en dat zal je altijd blijven, ❤️❤️❤️😘👍

  Like

 2. Ha Isabelle,
  Ik heb net op jouw advies het boek ‘Oogwenk’ gelezen. Ik kan nu nog beter begrijpen hoe machteloos iemand zich kan voelen, als je hersens prima werken, maar je lijf het af laat weten. Ik heb ontzettend veel respect voor de manier waarop jij bezig bent. Ik vind je ook een kanjer.

  Like

 3. Doe asjeblieft wat goed doet voor je.
  Ik ben zelf heel blij dat ik deze dagen niet meer bij de Hazelaar ben. Zooooooooooo koud! Ik waardeer je openhartigheid en daarom een dikke knuffel van ons😍

  Like

 4. Doen waarbij jezelf goed voelt is het enige wat je kan doen. Ik heb zo’n bewondering voor je hoe jij omgaat met je ziekte! Je doet het hartstikke goed lieverd!

  Like

 5. Hoi Isabelle,
  Ik leer je kennen als een fantastische vrouw waar vele een voorbeeld aan kunnen nemen. Je levenslust en humor en doe vooral die dingen waar jij je goed bij voelt en kijk naar wat je nog kan.
  Ronald.

  Like

 6. Ik begrijp je. Ik was vanmorgen bij een mevrouw in een rolstoel met afasie, dat wil zeggen dat zij helemaal niet meer kan praten. Ze communiceert via handdrukken en met haar ogen. Dus is zij opgesloten in een onwillig lichaam. Dat is bij jou ook het geval. Van binnen kun je alles maar de buitenkant doet niet mee. Maar je bent wel supersterk je bent bewonderenswaardig. Petje af voor jou!

  Like

 7. Hoi Isabelle,
  Vooral blijven doen wat goed voor jezelf is, Isabelle. Ik begrijp je frustratie en ik gun je een lijf dat meewerkt! Ik ook ik heb veel bewondering voor je en neem mijn petje voor je af.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s