Ik heb een bril.

Ik heb een bril, niet omdat ik plus of min heb maar om een andere reden, een vervelende reden.

Het begon ongeveer twee weken voor de zomervakantie. Ik zag in de ochtend dubbel, maar dat ging weer over. In de vakantie werd het erger, toen we donderdag (de laatste week van de vakantie) naar La Rochelle gingen was het voor het eerst dat ik er ook overdag last van had. Vanaf toen werd het erger en erger. Ik kreeg er ook gratis hoofdpijn bij.

Zondag kwamen we terug van vakantie en maandag zat ik bij de eerste hulp. Mijn zicht toen was: af en toe dubbel en/of wazig zien. Dit is zoals altijd alles bij mij af en toe of soms is. Op vakantie was het voor mij gelijk duidelijk… dit is het gevolg van een hersenbeschadiging. De neuroloog dacht dat ook en ik kreeg die week een Mri scan. Op de eerste hulp veel onderzoeken gehad. Ik voelde mij toen een leeuw (mijn sterrenbeeld) die dacht: ik heb alles al overleefd sinds ik ziek ben… dan overleef ik dit ook wel. Ik had gelijk, ik heb er een hersenbeschadiging bij (joepie). Wat nu? Nog meer onderzoeken. De oogarts zag dat ik een hersenbeschadiging in mijn hersenstam heb waardoor mijn zesde oogzenuw (om precies te zijn) is beschadigd. Dat houdt in: dat ik links niet helemaal in de hoek kan kijken, als ik naar rechts kijk gaan mijn ogen schokken (dat zie ik dan ook) en als ik naar voren kijk gaan mijn ogen naar binnen staan dat verklaard het dubbel zien. De oogarts adviseerde een bril met +1 en 15 prisma’s.

De bril met 15 prisma’s heb ik inmiddels een week. Het was behoorlijk wennen, maar inmiddels ben ik eraan gewend en nu gaat het stukken beter. Wel heb ik nog steeds erg last van hoofdpijn. Ik heb dus een behoorlijk vervelende tijd achter de rug, zeg maar gerust ‘zwaar klote’ en daarom vind ik het zo belangrijk om te kijken naar wat goed gaat. Mijn vorige blog bijvoorbeeld Een top dag!. Ik zit nu weer in een goede flow!!

6 gedachten over “Ik heb een bril.

 1. Je bent een topper en je bent onwijs slim zeg! Je bent inderdaad een leeuw.
  P.S. Bril staat je ge-wel-dig en nu snap ik waarom je bril er zo uitziet. Much love

  Like

 2. Lieve Isabelle,
  Ja, dat was schrikken in de vakantie. Gelukkig zal de bril je helpen. Je kunt het ook als een leuk accessoire zien he.
  Liefs, Gonnie

  Like

 3. Lieve Isabelle, het is inderdaad K.. met een hoofdletter maar ik vind het zo knap hoe je met alles omgaat.
  Die bril staat je onwijs goed,(maar ik had liever gehad dat je hem niet had). Dikke knuffel!

  Like

 4. Nou ja, als je alles hebt gehad! Blijft dat ik je een kanjer vindt en wauw echt super bril. Staat je echt goed!
  Dikke knuffel van ons😗

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s