Mijn vriendinnen (pgb)

Ik heb 3 pgber’s. Ik vind het woord pgber niet leuk want ik zie ze als vriendinnen. Ik wil ze aan jullie voorstellen.

Joyce 

Joyce leerde ik als eerste kennen. Alweer 7 jaar geleden, ik weet niet veel meer van de eerste keer dat we elkaar hebben ontmoet, wat ik wel weet is dat ik Joyce gelijk aardig vond.

Ik had er al snel een tweede familie bij. Ik ken ook al haar vriendinnen. Wat ik heel fijn vind, is dat haar familie en vriendinnen zien mij als gewoon Isabelle en niet als dat meisje in de rolstoel. Ik ging vaak leuke dingen doen met Joyce. Hier een klein inkijkje van wat we de afgelopen jaren allemaal hebben gedaan.

IMG-20140202-WA0006
Het paard van de tante van Joyce verzorgen.
IMG-20140202-WA0007
Samen naar het strand.
IMG-20150503-WA0005
So much fun!
IMG-20140729-WA0000
Samen naar Drievliet.
IMG-20140729-WA0008
Samen met Sven.
IMG-20150801-WA0005
Ik mocht mee naar hun pup Cees.
IMG-20150801-WA0011
Hij is zo schattig.
IMG-20150819-WA0004
Big hug.
IMG-20170401-WA0023
Gezellig samen onder een kleedje.
IMG-20170121-WA0000
Bij Joyce en Sven logeren.
IMG-20161103-WA0003
Samen naar Og3ne.
IMG-20170401-WA0014
Samen de herten voeren.

Dit vind ik een van de leukste dingen die we samen hebben gedaan. Ik ben met Joyce en Sven naar Londen geweest! Ik zal je vertellen hoe dat ging.

Mama zei “Joyce en Sven komen zo” waarom? ja Joyce is haar jas vergeten. Ik snapte er niks van. Van Joyce en Sven kreeg ik een boekje van Londen. Het moest even indalen. Wat een verrassing. Het was geweldig!

IMG-20151220-WA0031
We hebben in een dubbeldekker bus gezeten.
IMG-20151220-WA0017
We hebben Piccadilly circus gezien.
IMG-20151220-WA0016
We gingen naar de M&M store.
IMG-20151220-WA0015
We zijn in de winkel Victoria Secret geweest.
IMG-20151220-WA0032
We waren in Hyde park.
IMG-20151220-WA0007
We hebben de Big Ben en de Londen Eye gezien.

Maar wat ik zonder twijfel het leukste vind is dat Joyce moeder is geworden en ik tante Isabelle. Ik zal vertellen hoe dat is gegaan.

Joyce appte mij met het volgende bericht: ik heb een heel groot geheim (nou ben ik  heeeeeeeeel goed in geheimen bewaren). Toen zei Joyce “zal ik het nu vertellen of morgen echt?’ ik “morgen echt?’ Joyce “dat ik het morgen vertel” ik “oké morgen”. Ik kom thuis uit school en ik denk nu komt het, Joyce zei: zullen we de hond uitlaten? oké. Toen we terug kwamen dacht ik oké nu komt het. Nee, hoor eerst nog even de medicijnen (ze bouwde de spanning goed op). Ze pakte haar agenda en haalde er een echo foto uit (ik heb denk ik de hele middag naar haar buik gekeken). Ik wist het als eerste. Die avond ging ze het pas aan haar ouders en aan Sven zijn ouders vertellen.

Ik mocht mee naar de echo om te kijken of het een jongen of een meisje werd. Ik mocht het aan de familie vertellen. Op een gegeven moment had Joyce mij de naam vertelt en dan duren 9 maanden lang!

De grote dag

Ik krijg ’s ochtends een bericht: ik heb een beetje buikpijn. Ik hou je op de hoogte. Presentatie1

Ik gilde iets te hard door de aula op school JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Iedereen wat is er? Ja, het is begonnen, ik word tante! De spanning kon niet hoger, ik had een big smile. Ik was nogal blij. Ik denk dat ik om het half uur vroeg hoe ver is Joyce? Ik had het niet meer. ’s avond werd ik gebeld, een huilende Joyce “oh hij zo mooi”. Toen begon ik ook te huilen. Ik was zooo ontzettend blij! Riv Kleijweg is geboren!

Lieve Joyce,

Ik ben zo blij en dankbaar dat ik jou heb leren kennen. Ik zie je niet als een pgb maar als een vriendin. Die ik ’s nachts wakker mag bellen als het in mijn hoofd te veel wordt. Die altijd voor mij klaar staat, als ik ergens mee zit. Dat jij dan iets zegt en dan denk ik ‘ja dat moest ik even horen’. Met wie ik in een deuk kan liggen van het lachen en bij wie ik kan huilen. Ik kan bij jou 100% mezelf zijn. Je hebt echt geen idee wat je voor mij betekent.

I love you!

Lisa

Via Joyce heb ik Lisa leren kennen, Lisa kwam 3 jaar bij mij. Helaas komt ze nu niet meer. Met Lisa heb ik veel leuke dingen gedaan, onder andere lekkere dingen gebakken en een foto shoot.

DSC_0941
Tijdens de foto shoot.
IMG-20150524-WA0000
Gezellig samen met Joyce.
IMG-20161012-WA0000
Fun.

Lieve Lisa,

Ook al zien we elkaar niet meer zo vaak, je denkt nog vaak aan mij. Je stuurt af en toe een kaartje wanneer ik het nodig heb, alsof je het weet. Dat geeft mij een fijn gevoel. Bedankt voor alles!

I love you!

Mini

Mini kende ik al van Joyce (want ja ik ken de familie). We hadden nog een pgb nodig voor als Joyce niet kon. We hadden aan Joyce gevraagd ‘weet jij nog iemand?’. Misschien Mini zei Joyce. Mini zag het wel zitten. Al snel voelde het ook bij Mini als mijn tweede thuis en inmiddels komt Mini al weer 2 jaar.

Mini kwam ook op het fantastische idee om naar Cora te gaan. We gaan vaak leuke dingen doen of als ik moe ben gaan we Netflix kijken. Meestal kijken we comedy en dan liggen we samen in een deuk van het lachen. Mini kan ook heel lekker koken!

IMG-20180128-WA0003.jpg
Gezellig samen uit eten.
IMG-20180128-WA0001.jpg
Vaak blijf ik bij Mini eten.

Lieve Mini,

Ik ben zo blij en dankbaar dat ik jou heb leren kennen. Ik zie jou niet als een pgb maar als een vriendin. Die altijd in is voor een grapje, die lekker kan koken, bij wie ik mijn hart kan luchten, die met mij meedenkt en ik 100% mijzelf kan zijn. Je heb echt geen idee wat je voor mij betekent.

I love you!

Chantal

Eigenlijk hadden we nog een pgb nodig. Voor als Joyce en Mini allebei kunnen. Dus we vroegen weer aan Joyce ‘weet jij nog iemand want Mini is ook zo’n topper?’. Joyce zei nou misschien Chantal (een nichtje van Joyce). Chantal zag het ook zitten (wie niet haha).

Met Chantal ga ik ook vaak leuke dingen doen. We zaten een keer in de bus, toen zei Chantal “Weet je wat Joyce en ik altijd deden, gingen we een lied vanuit ons hart meezingen”. Sindsdien zetten wij de muziek altijd lekker hard en gaan we zingen, oké krijsen, we hebben ook de krijslijst op Spotify. Het is voor beide partijen beter dat ik geen geluidsfragment heb haha. We hebben er super veel lol in en het is ook nog eens goed voor mijn longen. Twee vliegen in een klap!

IMG-20180105-WA0002
Frends!
IMG-20171228-WA0005
We wel lijken zussen.
IMG-20170823-WA0007
Mijn moeder noemt dit kapsel de Chantal knot.
IMG-20171222-WA0011
Bij de kerstkraampjes.
20180209_193404
Samen naar Broederliefde!
IMG_20180218_151800_005
Selfie time!

 

Lieve Chantal,

Ik ben zo blij en dankbaar dat ik jou heb leren kennen. Ik zie jou niet als een pgb maar als een vriendin. Met wie ik lekker samen mee kan krijsen met de muziek. Bij wie ik mijn hart kan luchten, die ik ’s nachts kan bellen als mijn hoofd te vol zit, bij wie ik 100% mijzelf kan zijn. Je hebt echt geen idee wat je voor mij betekent.

I love you!

 

11 gedachten over “Mijn vriendinnen (pgb)

 1. Lieve lieve Isabelle
  Wat een prachtig verhaal maar ik wil je zeggen dat het voor Johan een mij zelf een hele eer is dat jij bij ons wil zijn .
  En de stank van de geitenkaas nemen we er maar bij.

  Like

 2. Ohh Isabelle, wat heb je geweldige vriendinnen die zoveel leuke dingen met je ondernemen. Geweldig om te lezen en wat een leuke foto’s ,toppie!
  Ik mis de zaterdagochtend met je maar kijk terug op een geweldige en vooral leuke en veel humor leuke ochtend 😍

  Like

 3. Lieve Isabelle,
  Ik zit te huilen om de mooie woorden die je over mijn dochter, zus en nichtje schrijft!! Wat ben je toch een lieverd… je bent in ons leven gekomen en daar zijn we zo blij mee! Je was zo welkom en dat blijf je altijd… dank je wel dat je bij ons wil zijn 😘
  Annemarie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s